tisdag 23 augusti 2011

Ceasar sallad!

Detta är tekniskt sett inte något peppernoms, för det är min kära kock-sambo som svängt ihop detta mästerverk på min begäran (medan jag höll på med viktigt Kinekt-spelande).
Gott som utav bara fasiken blev det iallafall och dressing var UNDERBAR trots att det blev lite väääl mycket vilök (jag har tonat ner det till en human nivå i receptet).



Du behöver:

till själva salladen:
kycklingsubstitut (vi använde en påse Veggi's "bitar istället för kyckling")
Ett huvud romansallad
lite annan mixsallad (vi använde mache och röd mangold)
gurka
tomater
solrosskott
röd, orange och gul spetspaprika

krutonger (gärna hemgjorda på mörkt surdegsbröd (MUMS!)

till dressingen:
2 msk dijonsenap
2 msk bjäst
2 msk majjo 
½ msk japansk soja
1 msk olivolja
3 små vitlöksklyftor (eller 1½-2 medelstora)
3/4 dl vatten
2 msk citronsaft
1 tsk lökpulver
lite vitpeppar


Gör såhär:
 Gör dressingen först, då den behöver dra en stund i kylen för att bli riktigt bra!
Dressing:
Blanda ihop senap, bjäst, majjo, vitlök och lökpulver till en smet. Det går bra att använda någon form av mixer, men visp, skål och armstyrka funkar det med! 
Vispa sedan ner vatten, citron, olja, soja och vitpeppar. Smaka av och sätt sedan i kylen.
Sallad:
Stek upp ditt kycklingsubstitut i olja och lite soja i en panna till den fått fin färg. Ställ åt sidan och låt svalna.
Skölj sallad och grönsaker och låt rinna av.
Bryt sönder romansalladen i mindre bitar och blanda ihop med din mixsallad i en salladsskål. Strö över solrosskotten.
Hacka upp paprikorna och skär upp tomaterna i lagom storlek. Körsbästomater, som vi använde, passar bra halvade men större tomater blir bäst i klyftor. Skär upp ungefär en dm gurka i halv cm tjocka kvartar. Strö över salladen. Lägg på kycklingen sist och dekorera lite snyggt med någon basilikakvist!
Serveras med krutonger och dressingen. Om man vill kan man ha kuber av örttofu eller någon fejk-feta i också. TOKIGT gott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar