torsdag 10 juni 2010

Ugnsgrillad sparris med "ostsås"



Detta är snabbt och enkelt att fixa och är perfekt som förrätt om man har gäster, eller om man som vi - bestämde oss för att ha en 3-rätters middag en helt vanlig hemmakväll. Detta recept är för två personer, men går lätt att dubbla på.

Du behöver:
ett knippe sparris
din favoritolja (jag kör raps)
flingsalt
1 msk parmazano
1 tsk lökpulver
½ dl sojamajjo
salt och peppar

Gör såhär:

Sätt igång ugnen på grillfunktionen på hög värme.

Vispa ihop majo, parmazano och lökpulver. Smaka av med salt och peppar. (man kan ev ha lite b-jäst i om man vill). Låt stå i kylen och dra.

Bryt av den träiga delen på sparrisen och sköjd dem noga i kallt vatten.
lågg dem på ett fat och drizzla över olja och strö över flingsalt. Jag brukar köra mina på galler (med en plåt under så att den fångar upp den droppande oljan) men det går bra att använda en ugnsform eller metallfolie på en plåt.
Grilla dem i ugnen tills de fått fin färg (ca 5 min).
Lägg upp dem på tallrikar och drizzla över parmazanosåsen och lite olja.
Redo att servera! Snyggt, snabbt, enkelt och helt sjukt gott!

1 kommentar: